Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
joi iulie 19th 2018

Specialistul va raspunde

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Topic: Dezechilibru si rinita
ingrid
Member
Posts: 1

Reputation: 0
Dezechilibru si rinita
on: April 11, 2012, 19:37

Stimati Domni,


Ma confrunt inca din 20 noiembrie 2011 cu niste stari neplacute. Debutul este reprezentat de o criza de ameteli, stare de greata si un usor tremur interior in cadrul unui sir lung de raceli si dupa o perioada stresanta.

La cateva zile dupa aceasta criza, am fost la medicul ORL-ist si am fost diagnosticata cu sindrom vertiginos (test cu rezultate slabe: batai pe loc cu ochii inchisi mainile pe langa corp, rezultat deplasare fata-stanga). Nu am prezentat dificultati de auz.

Tratamant: betaserc 24 si ginkgo biloba.


Rezultatele au aparut pe moment, dupa doua trei saptamani o usoara stare de rau s-a reinstalat.

Urmatorul ajutor cerut a fost in cadrul Spitalului Elias, unde m-a vazut o domnisoara doctor neurolog in regim de urgenta. Aceasta m-a supus unor teste neurologice de rutina si mi-a spus ca dpdvdr neurologic este in regula, ca poate fi o stare depresiv anxioasa ca urmare a unor lungi perioade de stres. Starea mea era destul de afectata, nu de o senzatie de ameteala, ci mai mult de o stare de voma si dezechilibru.


In luna februarie am fost la doamna doctor Safta, in urma unei fibroscopii nazale, dansa a dat urmatorul diagnostic: deviatie de sept, neurovegetatii, rinofaringita hipertrofica cronica.

Tratament: aerius, biorinil.


Acum, starea generala este imbunatatita insa deseori revine acea senzatie de dezechilibru, de betie, de cap greu.In continuare, dupa mai multe tratamente:

– am o senzatie de plenitudine (de umflatura interna) la nivelul urechii drepte (la nara dreapta mucozitatile sunt mult mai voluminoase, conform fibroscopiei),

– usoara presine in urechea dreapta si jena in ureche,

– la miscarea stanga-dreapta, a maxilarului pe orizontala se aude un usor zgomot asemanator zdrobirii unor granule (zahar drobit), doar in urechea dreapta.

Istoric medical: sex F, varsta 28, 1,65 m, 65 kg, copil 3 ani, 1 cezariana, fumatoare, detin reteta ochelari – 1,25 – 1,05 miopie dar nu ii port (ma deranjeaza, dieta dezorganizata, stil de viata putin activ.


Astept indrumarile dumneavoastra,


Ingrid


Dr. Adrian Tudor
Administrator
Posts: 74

Reputation: 0
Re: Dezechilibru si rinita
on: April 13, 2012, 16:35

Cauzele aparitiei sindroamelor vestibulare sunt multiple: sindroame vestibulare de tip periferic si de tip central.La Clinica Urechii, pentru topodiagnosticul lezional al sindroamelor vestibulare se fac urmatoarele probe: Posturografia, videonistagmografie si proba calorica. Numai dupa vizualizarea rezultatelor acestoe teste se poiate preciza sediul lezional. Pentru mai multe detalii si eventuala programare luati legatura cu secretariatul clinicii noastre.


dr.Ilie Madalina
Administrator
Posts: 98

Reputation: 0
Re: Dezechilibru si rinita
on: February 4, 2016, 10:50

Este recomandat sa faceti investigatii atat pentru echilibru cat si pentru aprecierea obstructiei nazale si a disfunctiei tubare. Aceste teste se pot face in clinica noastra.


Pages: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.021 seconds.*/