Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
joi aprilie 26th 2018

Specialistul va raspunde

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Topic: Otite, Disfunctie tubara, Aeratoare transtimpanice
Guest
Member
Posts: 1

Reputation: 0
Otite, Disfunctie tubara, Aeratoare transtimpanice
on: November 20, 2012, 10:53

As dori sa va vorbesc despre fetita mea, S., care are in prezent 5 ani si 4 luni si care incepand cu varsta de 3 ani si cateva luni a inceput sa aiba probleme in mod constant cu urechile. Momentul a coincis cu debutul gradinitei, cand in urma racelilor consecutive, a inceput sa faca complicatie peste complicatie la urechi – toate felurile de otite: seroase, seromucoase, supurate etc. care aproape de fiecare data se finalizau cu antibiotic. In iunie 2011, deci la 9 luni aproximativ fata de debut, in urma unei fibroscopii, S. a suferit o adenoidectomie si i-au fost inserate aeratoare bilaterale. Deja in luna septembrie urechea scosese ambele aeratoare, timpanul fiind complet refacut, mare bucurie, dupa care insa am luat-o de la zero. Aceleasi otite seroase interminabile, fapt care ne-a determinat ca la 1 decembrie sa ii inseram al doilea set de aeratoare. Mai trainice, de data aceasta, care trebuiau sa stea 1 an in ureche. Adevarul e ca in acest rastimp a fost un calm si-o pace la capitolul ORL aproape incredibil. Undeva incepand cu luna septembrie – dupa jumatatea lui august fusesem cu ea la control si aeratoarele erau la locul lor – urechea stanga a scos aeratorul si s-a format imediat o acumulare de lichid in spatele timpanului – otita seroasa, confirmata pe 19 octombrie, iar la alt control din 7 noiembrie situatia pe urechea stanga era identica, iar in urechea dreapta, cu toate ca aeratorul inca se mai afla pe pozitii, fiind insa complet obturat, exista deja o acumulare de lichid, deci practic otita seroasa pe ambele urechi. Am fost sfatuita sa ma gandesc la niste aeratoare mai serioase, unele care sa tina 1-2-3-N ani. Mi s-a vorbit de o afectiune a trompei lui Eustachio, mi s-a vorbit de un CT pentru excluderea unei otomastoidite etc.

Sunt dezorientata, nu stiu ce sa fac, de aceea v-am scris cu speranta ca imi veti oferi Dvs. o perspectiva si o strategie concreta de abordare problemelor fetitei mele.


dr.Ilie Madalina
Administrator
Posts: 98

Reputation: 0
Re: Otite, Disfunctie tubara, Aeratoare transtimpanice
on: November 24, 2012, 19:50

Aveti nevoie de un consult amanuntit care sa cuprinda video-otoscopie, audiograma tonala, impedatnta acustica, otoemisiuni acustice. In functie de rezultatul acestor teste vom stabili daca este necesar sa efectuati si un examen computer tomograf.

Daca disfunctia tubara este cauza care a dus la acumularea de lichid in spatele timpanului, atunci vom monta aeratoare transtimpanale T-tube.

Va recomand sa va progrmati telefonic la un consult: 0725.221.541


Elena155
Member
Posts: 1

Reputation: 0
Re: Otite, Disfunctie tubara, Aeratoare transtimpanice
on: May 11, 2017, 19:55

Bună seara! De doua săptămâni, simt urechea dreapta înfundata si câteodată un tiuit puternic. Simt si o caldura in ureche , iar noaptea cand e liniste aud un gajait . Este vorba de un dop de ceara, infectie sau altceva?


Pages: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.034 seconds.*/