Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
luni iunie 21st 2021

Tratamentul chirurgical al atreziei aurale

Chirurgia  malformatiilor urechii externe si medii este unul dintre domeniile cele mai dificile ale chirurgiei otologice. Exista doua obiective chirurgicale principale:

 • construirea unui conduct auditiv extern larg si stabil, acoperit cu piele uscata.
 • recuperarea intr-o proportie cat mai mare si pe termen cat mai lung a hipoacuziei (deosebit de important in malformatiile bilaterale)

citeste articol…

Reader Feedback

9 Responses to “Tratamentul chirurgical al atreziei aurale”

 1. Implantul activ de ureche medie in atrezia conductului auditiv extern | Implantauditiv.ro spune:

  […] Citeste articol Posted in Vibroplastia Tags: atrezie aurala, implant, malformatie ureche, vibroplastie « Implantul cohlear bilateral Implantul cohlear si neurinomul de acustic » You can leave a response, or trackback from your own site. […]

 2. luca spune:

  BUNA ZIUA.
  MA NUMESC CATALIN AMIHAESEI SUNT DIN SFANTU GHEORGHE JUD COVASNA BAIETELUL MEU S-A NASCUT PE DATA DE 22.03.2011 CU O MALFORMATIE LA URECHEA STANGA ( in genul imaginii postate )AS DORII SA STIU DACA SE POATE FACE CEVA LA ACEASTA VARSTA SAU VA TREBUI SA MAI ASTEPT.
  VA MULTUMESC.

  • Fiind vorba de un nou-nascut, principala preocupare in perioada care urmeaza (pana in jurul vrstei de 6 luni-1 an) trebuie sa fie legata de stabilirea precisa a nivelului de auz la ambele urechi. Daca cel putin una dintre urechi are un nivel auditiv care permite o maturizare normala a cailor auditive si deprinderea vorbirii, repararea defectelor anatomice ale urechii este recomandat a se efectua mai tarziu, in general inainte de implinirea varstei scolare. Daca insa auzul este slab bilateral, riscul de a ramane cu deficit auditiv definitiv si chiar mutitate impune o atitudine chirurgicala activa cat mai rapid cu putinta.
   Asadar, va recomand mai intai sa efectuati o evaluare audiologica precisa, obiectiva a nivelului de auz al copilului dvs. Puteti realiza acest lucru la Clinica Urechii din Bucuresti unde isi desfasoara activitatea experimentatul audiolog pediatric, doctorul ADRIAN TUDOR.

 3. csibi catalina spune:

  URECHEA DREAPTA ESTE PERFECT SANATOASA,LA URECHEA STANGA CEA CU PROBLEMA AUDE PANA LA 50 DE DECIBELI, FETITA MEA VORBESTE ,CANTA, ADECVAT VARSTEI EI NU ARE PROBLEME IN VORBIRE…MA BUCUR SA STIU CA AVEM SANSE DE RECUPERARE, VA MULTUMESC DIN TOATA INIMA SI SPER SA NE REVEDEM CAT MAI REPEDE DEOARECE SUNT HOTARATA SA VA FAC O VIZITA SA PUTEM TINE LEGATURA,PANA VA FII POSIBILA O EVENTUALA CORECTARE!
  VA MULTUMESC INCA ODATA,
  CU MULT DRAG CATALINA C.

 4. csibi catalina spune:

  BUNA ZIUA,
  MA NUMESC CATALINA CSIBI,SUNT DIN HARGHITA,AS DORI MULT MULT DE TOT SA STIU DACA CHIAR SUNT POSIBILE ACESTE OPERATII,AM O FETITA DE 1 AN SI 10 LUNI ARE MALFORMATIE CONGENITALA LA PAVILIONUL URECHII STANGI (ceva de genul urechiusii din imaginea postata),AM FOST CU EA IN UNGARIA SI NE-AU SPUS CA DOAR DUPA VARSTA DE 3 ANI SE POATE FACE CEVA.EXISTA O SANSA DE RECUPERARE?CUM PUTEM STABILI O INTALNIRE?CE E DE FACUT?:(
  VA MULTUMESC!

  • Primul lucru care trebuie facut este o evaluare a nivelului auditiv al urechii contralaterale! (cea normala). O eventuala pierdere auditiva bilaterala ar ridica probleme deosebit de serioase privind dezvoltarea simtului auzului si deprinderea vorbirii.
   Daca urechea opusa este sanatoasa si nivelul auzului este bun, eventualele interventii corectoare le-am putea efectua dupa implinirea varstei de 5-6 ani.

 5. POPESCU AURELIA spune:

  BUNA ZIUA.
  MA NUMESC POPESCU AURELIA SUNT DIN PLOIESTI SI AS DORI SA STIU DACA ATI MAI FACUT VREO OPERATIE LA COPIL LA URECHEA EXTERNA. AM UN BAIETEL DE 5 ANI CARE S-A NASCUT CU MALFORMATIE LA URECHEA DREAPTA SI AS DORI SA IL OPEREZ. SE POATE FACE LA DVS.? ARE URECHEA CA SI FETITA DIN POZA.
  ASTEPT RASPUNS.
  VA MULTUMESC

 6. Implantul activ de ureche medie in atrezia conductului auditiv extern | Implant auditiv spune:

  […] Citeste articol […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.*/