Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
miercuri iunie 23rd 2021

Otoscleroza incipienta – prezentare de caz

Autori: Dr. Tudor Adrian, dr. Roxana Mazilu.

 

 

 

 

 

 

 

Istoric

Pacienta, in varsta de 34 de ani,  s-a  prezentat la Clinica Urechii pentru hipoacuzie US progresiva, accentuata dupa nasterea primului copil. Citeste articol.

Reader Feedback

2 Responses to “Otoscleroza incipienta – prezentare de caz”

  1. Diagnosticul si tratamentul acestei afectiuni au evoluat foarte mult in ultimul deceniu. Tratamentul corect pe termen lung al bolii ar trebui sa includa (daca este cazul) fluorul. Exista mai multe forme de otoscleroza, cu evolutie foarte diferita. Examenul tomografic de inalta rezolutie al stancii temporale poate sa aduca elemente predictive importante, in functie de care este ajustat tratamentul. Nu rareori, interventia chirurgicala permite recuperarea INTEGRALA si DURABILA a auzului. Nu in ultimul rand, testarea genetica pentru otoscleroza va deveni curand o realitate uzuala si in Romania (aspect important daca aveti copii sau doriti sa planificati o sarcina).
    Pentru amanunte legate de aceste aspecte va recomand sa consultati site-ul http://www.otoscleroza.ro, sau sa programati un consult de specialitate la Clinica Urechii din Bucuresti

  2. andreianiss spune:

    OTOSCEROZA
    BUNA SEARA ,MA NUMESC ELENA,AM 30 ANI.AM FOST DIAGNOSTICATA IN URMA CU UN AN CU OTOSCEROZA LA AMBELE URECHI,MI SA SPUS CA NU SE POATE FACE NIMIC,SI CA VOI SURZII.FAC TESTE DE AUDIOMETRIE DIN 6 IN 6 LUNI,SI TRATAMENT CU LECITINA,BILOBIL INTENS SI NEUROMULTIVIT.AS DORI SA STIU DACA POT SA MAI FAC CEVA . VA MULTUMESC.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.*/