Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
joi septembrie 16th 2021

Anunt infiintare centru de implant cohlear

Compartimentul de audiologie  al Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu” impreuna cu specialistii Clinicii Urechii anunta infiintarea unui centru de implant cohlear in cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”.

Echipa

 

 

 

 

 

 

Implanturile  sunt  decontate  prin Casa Nationala de Asigurari. Centrul de implant asigura evaluarea audiologica a copiilor cu suspiciunea de hipoacuzie, interventia chirurgicala de implantare cohleara , reglajul audiologic si logopedie.

Care sunt pasii pentru diagnosticul unei hipoacuzii la nou-nascut?

Nou-nascutii trebuie testati in prima luna de viata si diagnosticul de hipoacuzie  trebuie  stabilit pana la varsta de 3 luni, astfel incat primele masuri sa fie luate in jurul varstei de 6 luni. Acest lucru este esential pentru dezvoltarea adecvata a limbajului si vorbirii copilului.

Testele audiologice constau  in  otoemisiuni acustice, imitanta acustica cu sonda de 1000 Hz, potentiale evocate auditive automate, urmate apoi de stabilirea pragurilor auditive prin potentiale evocate auditive cu diverse protocoale: tone click, tone burst, ASSR. Aceste praguri obiective trebuie sa concorde cu cele obtinute prin metode subiective de evaluare a auzului: audiometria comportamentala. Aceasta, in functie de varsta copilului, se imparte in : audiometria observationala (0-5 luni), audiometria cu intarire vizuala (6 luni-2 ani),  audiometria conditionata de joc (2-5 ani) si audiometria conventionala (de la 5 ani in sus).

camera izolata fonic

 

Pentru programari la evaluarile audiologice, puteti suna la numerele de telefon: 0725.221.542, 0722237716.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.



*/