Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
joi septembrie 16th 2021

Specialistul va raspunde

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Guest
Member
Posts: 1

Reputation: 0
Amigdalectomie
on: April 6, 2010, 11:30

Buna ziua,


Va rog frumos, am o intrebare legata de evolutia post operatorie:


Fata mea a suferit acum 6 zile o amigdalectomie, si nu reuseste nici acum sa inghita mancare fluida, abia reuseste sa bea lichide. O doare foarte tare.

Face tratament cu cefort (a avut pneumonie inainte, azi e ultima zi de cefort), dexometazona, ranitidina, algocalmin si urmeaza 3 moldamine.


Ce as putea face pentru a o ajuta sa se hraneasca? Poate un anesteziant local, xilina sau lidocaina?


La control totul arata bine, a prins cojitele firesti; adevarul ca amigdalele au fost foarte inflamate si imense si a varsat mult sange inghitit in timpul operatiei.


Apreciez foarte mult un raspuns din partea dvs.


Cu stima,


Liliana


dr.Lucian David
Administrator
Posts: 89

Reputation: 0
Re: Amigdalectomie
on: April 6, 2010, 22:20

Durerea locala dupa amigdalectomie este absolut fireasca, atata timp cat la locul operatiei se afla crustele care acopera locul inca necicatrizat al amigdalelor. Daca preoperator a existat o inflamatie locala, atunci durerile pot fi persistente si intense. Regimul alimentar trebuie adaptat in consecinta, cu alimente lichide care sa aduca nutrimentele necesare in starea de convalescenta: supe proteice, sucuri de fructe (piersici, caise), lapte, iaurt, etc.

Pe masura ce lojile amigdaliene se cicatrizeaza (10-14 zile) durerea scade in intensitate de la sine. Acesta este procesul de vindecare normal dupa orice amigdalectomie. Daca la controlul efectuat chirurgul a apreciat ca evolutia locala este buna, tot ce va ramane de facut este sa nu va pierdeti rabdarea pana la disparitia durerilor.

Va doresc o convalescenta cat mai scurta si suportabila.


Pages: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.018 seconds.*/