Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
luni iunie 21st 2021

Otoscleroza – stapedotomie cu interpozitie piston titan Leibinger (Video)

[kaltura-widget wid=”21yl96awf8″ width=”410″ height=”364″ style=”margin: 10px 20px;” addpermission=”1″ editpermission=”3″ /]

In prezent, operatia efectuata in aproape toate clinicile importante de otologie din lume consta in forarea unui orificiu in talpa scaritei (care ramane in continuare blocata) si inlocuirea scaritei cu un implant (de obicei piston de titan) introdus direct in urechea interna.

In acest mod, otoscleroza poate continua sa evolueze si sa anchilozeze articulatia stapedo-ovala (jonctiunea dintre scarita si urechea interna), insa transmiterea suneteleor de la osisoare catre lichidele urechii interne este asigurata printr-un mecanism de by-pass al zonei anchilozate.

Alte tipuri de interventii au o raspandire din ce in ce mai restransa, sau sunt destinate unor cazuri particulare, reinterventiei pe ureche deja operata, etc

Videofilmul de mai sus prezinta o operatie de platinointerpozitie cu piston de titan Striker efectuata in Clinica ORL din Spitalul Militar Central din Bucuresti de dr. Lucian David.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.*/