Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
joi septembrie 16th 2021

Vertijul – cauze, diagnostic şi tratament

Vertijul reprezintă o senzaţie falsă de mişcare. Oamenii descriu vertijul ca o senzaţie în care simt că se învârt sau că mediul înconjurător se învârte în jurul lor. Dintre cele patru tipuri de ameţeală – vertij, confuzia, presincopa şi dezechilibrul – vertijul este tipul cel mai frecvent pentru care pacienţii solicită asistenţă medicală. Aproape jumătate din pacienţii care se adresează medicului pentru ameţeală o fac pentru vertij.

Citeste articolul intreg aici.

 

Reader Feedback

2 Responses to “Vertijul – cauze, diagnostic şi tratament”

  1. Bogdan spune:

    As dori sa ma informez in cazul unui vertij provocat din cauze psihologice cam ce anume ar tebui sa fac pentru a scapa cat mai repede de el..Mentionez ca simptomele sunt identice cu cele enumerate de catre dumneavoastra, depresie, anxietate, atacuri de panica etc, iar de cand au inceput adica acum o luna si jumatate au mai scazut in intensitate, insa mai persissta iar acest lucru imi afecteaza atat viata sociala cat si cea profesionala.
    In acelasi timp trebuie sa va spun ca imediat dupa ce au inceput problemele cu vertijul, am racit, ajungandu-se la sinuzita, am facut tratament, insa si acum dupa o luna de zile inca mai am nasul infundat..Nu stiu daca e dependenta data de Olynth insa deja ma supara timpanele..astept raspunsul dumneavoastra…Va multumesc

    • Vertijul are mai multe cauze, una dintre ele fiind psihogena. Inainte de a efectua probele vestibulare pentru precizarea sediului leziunii este bine sa consultati psihiatrul pentru tratamentul de rutina al patologiei dumneavoastra. In ceea ce priveste sinuzita, ea nu este legata de patologia dvs. fiind o boala care apare in mod evident la infectii rinosinuzale repetate (pentru tratament va puteti adresa medicului ORL-ist).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.*/