Revista online editata de Clinica Urechii (clinicaurechii.ro)
miercuri iulie 28th 2021

Boala Meniere

Boala Meniere este o afecţiune vestibulară ce produce un set de simptome recurente ca urmare a acumulării unor mari cantităţi a unui fluid denumit endolimfă la nivelul urechii interne.

Cititi intregul articol aici.

Reader Feedback

10 Responses to “Boala Meniere”

 1. […] Boala Meniére (acumulare excesivă de endolimfă la nivelul canalului endolimfatic situat în urechea internă) […]

 2. emilc55 spune:

  Am o fata de 15 ani diagnosticata cu Boala Meniere .Ii este din ce in ce mai rau .Cum o puteti trata si ce preturi sunt la analize si tratament ?? Concret ce trebuie sa fac . Va multumesc .

  • Tratamentul Bolii Meniere cuprinde o paleta foarte larga de mijloace terapeutice, de la dieta pana la chirurgie. Stabilirea celui mai potrivit tratament este uneori deosebit de dificila si impune investigatii audiologice complexe, chiar invazive (ex. ectrocohleografia cu electrod transtimpanal). Tinand seama de varsta pacientei, va recomand sa parcurgeti in intregime acest proces de evaluare diagnostica la Clinica Urechii pentru a evalua corect stadiul bolii, afectarea uni- sau bilaterala, si a primi indicatia cea mai adecvata de tratament. Pentru a afla costurile acestor investigatii luati legatura cu secretariatul Clinicii la tel 0725221540.

 3. alecsandra spune:

  Am 21 ani si am fost diagnosticata cu Meniere anul acesta. Am tot timpul un zgomot in ureche (vuiet) iar in timpul crizelor de accentueaza.Am facut controlul cu posturografia si mi s-a spus ca este normal.In luna aprilie, in urma unui RMN, s-a descoperit o leziune cerebrala unica frontala dr. de tip demielinizat in stadiu cronic, sinuzita maxilara cr. stg si otomastoidita stg. . In prezent iau Betaserc 24. Ce pot sa fac pentru a scapa de acest vuiet care este insuportabil si pentru a rari crizele?

  • Sunt necesare mai multe detalii pentru a intelege daca boala Meniere a fost diagnosticata corect. Simptomatologia dumneavoastra, dupa descriere poate fi la granita intre afectarea sistemului vestibular de tip periferic sau de tip central. Daca sunteti interesata va puteti adresa Clinicii Urechii pentru a face investigatii mai amanuntite.

 4. CRISTINA MATEESCU spune:

  Am 27 ani si ma confrunt cu urmatoarele simptome:senzatia ca totul in jur se rastoarna si senzatia de scufundare in momentul cand stau in picioare. Aceasta stare se produce noaptea, insotita de varsaturi, frisoane, pierderi de echilibru.Criza dureaza cateva ore. Senzatia de ameteala si pierdere de echilibru dureaza cateva zile.As dori sa ma ajutati sa gasesc un raspuns la problemele mele.

  • Dupa descrierea simptomatologiei dumneavoastra cred ca este vorba de un sindrom vestibular periferic. Pentru precizarea diagnosticului este obligatorie testarea aparatului vestibular (posturografie, videonistagmografie, potentiale vestibulare). Numai dupa precizarea exacta a sediului leziunii se poate incepe un tratament adecvat simptomatologiei dumeavoastra.

 5. […] Boala Meniére (acumulare excesivă de endolimfă la nivelul canalului endolimfatic situat în urechea internă) […]

 6. Clinica Urechii | Videonistagmografia spune:

  […] boala Meniere […]

 7. Clinica Urechii | Boala Meniere spune:

  […] Incidenţa bolii Meniere este de 15,3 cazuri noi pe an la 100000 de locuitori …. citeste mai mult […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.*/